ELF op Facebook

elf blogs
DeOndernemer.nl

Blogs van ELF op internet op de site DeOndernemer.nl kun je hier rechtstreeks openen.

Publicatiedatum: Titel:  
26 november 2012 Zijn wij ons brein?
Nog nooit zijn we in zo korte tijd zoveel te weten gekomen over de werking van onze hersenen als de laatste jaren. Wij zijn ons brein stelt Swaab. Het staat wetenschappelijk vast dat wij ter wereld komen met hersenen die door een combinatie van onze genetische achtergrond en de programmering gedurende de ontwikkeling in de baarmoeder uniek zijn geworden en waar onze karaktereigenschappen, talenten en beperkingen al voor een goed deel  in zijn vastgelegd.
18 juli 2012 Ben ik proactief?
Mensen die proactief zijn vind je vaak op plekken in de organisatie waar de dingen gebeuren. Dat is ook logisch want zij zijn daar altijd naar op zoek. Een proactieve houding hebben kan dus wel helpend zijn. Dit geldt voor het dagelijks leven maar ook om dingen te veranderen als u dat zou willen.
6 april 2012 Introvert ondernemen is prima
In onze trainings- en coachingspraktijk krijgen wij vaak vragen over het verschil tussen introverte en extraverte mensen. Managers hebben er een handje van mensen aan een ideaalprofiel te toetsen en dan vinden ze extravert gedrag ("laat-van-je-horen en communiceer") 'beter' dan introvert gedrag.
19 maart 2012 Bijsturen van beeldvorming
Regelmatig krijgen wij te horen dat mensen last hebben van een zweem van negatieve beeldvorming in de eigen organisatie. De oplossing: negatieve beeldvorming bijsturen en veranderen.
   
8 februari 2011 Het merk Ik op de kaart
In tijden van reorganisaties vragen veel mensen zich af hoe ze invloed kunnen uitoefenen op hun lot. Dat kan zeker. Het belangrijkste is om jezelf sterk op de kaart te zetten.
   
9 januari 2012 Wat te doen in onzekere tijden?
Nederlanders zijn somber over hun financiële toekomst. En terecht, het zijn onzekere tijden. Maar wat kan je daaraan doen? In ieder geval niet stil blijven zitten.