Elf nieuwsbrieven
5 vaardigheden die zeer gevraagd zijn in 2020. 28 juni 2018
We geven je hier een beschrijving van vaardigheden waarnaar in 2020 een grote vraag zal zijn. Waar nu al een sterk toenemende vraag naar is.
N77-Professionals2020.pdf
DO'S AND DONT'S FOR GOOD COACHING 16 mei 2018
We hebben allemaal wel eens behoefte aan raad, aan advies aan coaching. Soms vragen we een vriend of een vriendin en zakelijk vaak een collega, je manager of een professional. Vooral als je er even niet zo goed meer uitkomt of wat grotere leervragen hebt, leidt dat vaak tot een paar gesprekken. Coaching en Mentoring noemen we dat. Het maken van een paar goede afspraken daarbij is verstandig. Zie hier een aantal tips, want zo haal je er vaak meer uit!
N76-Do'sAndDon'tsForGoodCoaching.pdf
De Empathische Valkuil. 7 april 2018
Emotionele intelligentie en een groot empathisch vermogen heeft veel voordelen. En een valkuil … waarmee je kunt leren omgaan. Emotioneel sociale intelligentie is de grootste voorspeller van succes in het leven, in het zakelijk leven zeker ook, aldus de wetenschapper en auteur op dit terrein Daniel Goleman . Want je voelt sneller aan wat er speelt tussen mensen.
N75-EQ-DeValkuil.pdf
VEERKRACHT. 2 februari 2018
Ieder mens heeft een ‘ingebouwde veerkracht’ om weer overeind te krabbelen als je valt, als je mentale tegenslag hebt, als je er emotioneel even doorheen zit, als je nare dingen meemaakt. Zo optimistisch zijn onze hersenen van nature, zou je kunnen zeggen.
n74-veerkracht.pdf
Geniet van goede wijn 13 december 2017
Met de komende feestdagen drinken we bij lunch en diner veelal wijn en meestal kopen of krijgen we wat betere flessen dan door de rest van het jaar. Goede wijn op een goede manier genieten is ook een levenskunst. Met mate uiteraard, dan is dat gezegd ... en met aandacht.
n73_geniet_goed_van_goede_wijn.pdf
INVLOEDRIJKE EXPERTS. 15 november 2017
De meesten van jullie kennen het concept van de vertrouwde adviseur, hoe je je als professional van expert kunt ontwikkelen tot vertrouwd adviseur door onder meer vaker processturing en regievoering toe te passen. Maar lang niet iedere professional vindt dit leuk of ziet zich dat doen. Het hoeft ook helemaal niet, het een is niet beter dan het ander. Je toegevoegde waarde vergroten voor de organisatie daarentegen wil vrijwel iedereen wel graag.
n72-invloedrijke_experts.pdf
IMPACT HEBBEN = POWER. 27 oktober 2017
Mensen met impact hebben natuurlijk overwicht op een groep, in een afdeling of samenwerkingsverband. "Er komt iemand binnen", zeggen we wel. Dat heeft te maken met een onmiddellijke reactie van ons brein om mensen die impact hebben. Vaak hebben mensen dat van nature. Wanneer je ze goed bestudeert, zie je bepaalde kenmerken terug die van belang zijn als jij ook aan Impact wilt winnen.
n71-impact.pdf
Waarom we wel weten wat goed is, maar er niet toe komen? 6 september 2017
"Doing what is obvious, is not so easy", zegt David Maister in zijn boek Strategy and the Fat Smoker, waarin hij de vergelijking maakt tussen invoering van strategie, beleid en werkafspraken en het gedrag van de veel te dikke roker. We weten wat goed is en wat niet. We weten hoe gezonder te eten, te leven. En toch valt het ons moeilijk daar consequent naar te handelen, ... toch valt het ons moeilijk onze voorgenomen strategie uit te voeren.
N70-weten-doen-kloof.pdf
Het is weer vakantietijd. De mooiste tijd van het jaar. 25 juli 2017
Gelukkig weten de P's (Percieving, de ontvangers van 't leven) onder ons dat het toch verstandig is om maar een hotelletje te reserveren voor onderweg, om te voorkomen dat de familie gehydrateerd moet worden.
N69-Vakantietijd.pdf
Efficiënte organisaties 6 juni 2017
Waarom ons brein het noodzakelijk maakt efficiëntie te organiseren,
want vanzelf doen we het niet.

Veel managementbesluiten worden groots uitgedacht waarna de praktische implementatie en projectmatige uitvoering vaak toch nog mis loopt.
N68-Efficientie-Consequenthandelen-Verspilling.pdf
Emotionele stabiliteit 8 mei 2017
Hoe emotioneel stabiel ben ik?
Vind je jezelf emotioneel stabiel?
Hoe belangrijk is het voor je welzijn om emotioneel stabiel te zijn?
N67-EmotioneleStabiliteit.pdf
Daadkrachtig adviseren 1 maart 2017
...ook hier blijkt voorbereiding het halve werk
Onlangs kwam advocatenserie SUITS weer eens langs op Netflix. De populaire, uiterst scherpe advocaat Harvey Specter speelt hier de centrale rol. Blakend van zelfvertrouwen en zo scherp als een mes.
N66-Daadkracht-in-advisering.pdf
Evaluaties voor jezelf en voor je manager 19 januari 2017
December en januari zijn dé maanden voor evaluaties.
Terugkijken, proberen te leren en vooruitkijken om nieuwe doelen te stellen. Iedereen heeft periodiek te maken met evaluatiegesprekken: jijzelf, jouw teamleider, manager, jouw directeur, jouw RvB-lid, iedereen!
N65-Evaluaties.pdf
Leren onder druk 14 december 2016
Leren doe je beter je leven lang.
Evaluatiegesprekken zijn vaak bedoeld om van te leren', zeggen we dan op het einde van het jaar. Laten we dat dan maar eens bewust proberen te doen. Leren is leuk. Leren is spannend.
N64-Leren.pdf
Echte Klantvoordelen? 16 november 2016
Nodig bij fusies, samenvoegingen, ketenvorming.
Veranderen is een constante in ons leven geworden. Waar we overigens een hoop last van kunnen hebben, als we niet uitkijken....
N63-EchteKlantVoordelen.pdf
Tijd maken om voor je zelf te denken! 4 oktober 2016
"Waarom we als weldenkende mensen toch geneigd zijn
domme of slechte beslissingen te nemen."
Hoe kan dat nou toch, denk je dan. Dat we dat met elkaar niet gezien hebben,
dat we ons zo hebben laten meeslepen...
N62-Tijd-maken-om-voor-jezelf-te-denken.pdf
De beste versie van jezelf. 5 juli 2016
"We hebben allen een eigen marshmallow!"
Margriet Sitskoorn stelt dat wij allemaal één of meer 'marshmallows' hebben: dingen die we moeilijk kunnen weerstaan en die onze lange termijn doelen ondermijnen.
N61-DeBesteVersieVanJezelf-MargrietSitskoorn.pdf
De witte en de zwarte wereld. 30 mei 2016
"Alles willen begrijpen?"
In onze huidige wereld willen we alles kunnen begrijpen, verklaren en vervolgens sturen en beheersen. Vroeger waren we bang voor 'de donder', omdat we niet wisten dat onweer geen goddelijke activiteit maar een natuurkundig verklaarbaar verschijnsel is.
N60-DeWitteEnDeZwarteWereld.pdf
Johan Cruijff de professional. 4 april 2016
"Helpen van mensen die hun vak verstaan doe je niet door in de weg te lopen
maar vooral door ruimte te geven"

Motivatie is een woord waar ik niet van hou...
"Je gaat het pas zien als je het door hebt" is de titel van 't boek van Pieter Winsemius over Johan Cruijff's inzichten in leiderschap. Johan heeft een "vertaler" nodig. Niet omdat hij het niet snapte, maar omdat hij de woorden niet gebruikte die bij managementliteratuur hoorden...
N59-14Cruijff_De_Professional.pdf
Waarom is Google zo succesvol. 3 maart 2016
Hoe ontwikkel je de beste technici? Is er een rol voor managers?
Leren van andere bedrijven blijft interessant. Dit keer proberen we iets te leren van Google.
Zolang je maar begrijpt dat kopiëren niet helpt. Wel helpt het je te laten inspireren om een toepassing op maat in jouw bedrijf te creëren.
N58-Waarom_is_Google_zo_succesvol.pdf
Beoordelingen nieuwe stijl. 3 februari 2016
Jaarlijks doelen stellen en beoordelen is te traag, te tijdrovend...
...en een proces dat te ver van de snelle praktijk staat.
Waarom het systeem van "beoordelingen" in veel organisaties verandering behoeft.
N57-BeoordelingenNieuweStijl.pdf
OUDERE NIEUWSBRIEVEN