Leesbare en leerzame aanraders van ELF

Familiebedrijven in de overgang


Familiebedrijven zijn een bijzonder soort bedrijven. Economisch van grote waarde voor Nederland. De blik is langjarig, ze gaan niet voor korte termijn gewin. Er is sprake van persoonlijke betrokkenheid en belang.
De loyaliteit van het personeel is hoog, de meesten werken er al jaren. De emotionele complexiteit is ook hoog. Bedrijfs-, familie- en eigendomsbelangen lopen permanent door elkaar. Voor opvolgers lang niet altijd makkelijk om het bedrijf even voort te zetten. De plicht en druk die zij voelen knelt soms in het vrije ondernemerschap.
In Familiebedrijven in de Overgang pogen de auteurs aan te geven waar opvolgers dikwijls tegenaan lopen. Alle bedrijfsaspecten worden belicht. Het boek biedt naast inzichten in leiderschap, samenwerking, cultuur, marketingstrategie, fiscaliteit en financiering ook veel praktische handvatten en praktijkvoorbeelden.

prijs: € 32,00      BESTELLEN

En nu... Zakelijk resultaat & Gelukkig leven


Blijven presteren en toch de balans houden?
Dat is de kunst die velen willen leren en voor iedereen een beetje anders is.
Dit is wel degelijk mogelijk daarom hebben we een aantal hele praktische tips - vaak uit onze eigen ervaring - gebundeld.
Auteurs: Gert Anbeek, Patrick Lybaert en Harry de Weerd i.s.m. co-auteurs (ELF-partners): Esmiralda Borgt, Huub Corssmit, Ron van Eijk, Bert Muetstege, Hans Pot en Peter Wensveen.

prijs: € 24,50      BESTELLEN

Succesvolle managers realiseren


Procesmatig sturen en de gewenste verandering gedraaid krijgen. Een handig boek met bondige theorie en checklists voor het zelf leren toepassen van de vaardigheden die je nodig hebt voor het realiseren van de best mogelijke resultaten met je organisatie.

prijs: € 24,50      BESTELLEN

Impact en Invloed


Gelijk krijgen in plaats van gelijk hebben is een belangrijk thema voor professionals omdat elke vakman/vrouw een 2e beroep heeft, namelijk dat van spreken en adviseren over zijn/haar vak. Je treft hier een bondig naslagwerk op zeer veel praktische inzichten die direct toepasbaar zijn. 

prijs: € 24,50      BESTELLEN

Praktijkboek voor Procesmatig Veranderen


Dit praktijkboek vol oefeningen is het 'juwelenkistje' van de adviseur en manager om op alle bedrijfskundige aspecten te kunnen sturen. De oefeningen zijn voorzien van bondige uitleg en theorie. De bedrijfskundig aspecten zijn gerangschikt naar Leiderschap, Cultuur, Teamontwikkeling, Visie en Strategie, Klant-Marktontwikkeling en Processen&Organisatie.

prijs: € 69,00      BESTELLEN